Succesvolle play in voor jonge muzikanten

WELBERG – Met 65 deelnemende kinderen en een volle zaal enthousiaste toehoorders, mocht de gezamenlijke jeugd play in van Volharding’s Spelenderwijs en HAA… In de Maat uit Oud-Vossemeer van afgelopen zaterdag zonder meer als een succesvol evenement worden betiteld.

De jeugdprojecten Spelenderwijs en HAA… In de Maat zijn beide totstand gekomen dankzij subsidie vanuit het Oranjefonds. Om kennis en ervaring te delen, werd de samenwerking gezocht door de betrokken muziekverenigingen en nu voor het eerst een gezamenlijke activiteit gehouden voor hun leerlingen, allemaal afkomstig uit de groepen 5 t/m 8.

Dat gebeurde onder het thema ‘feest’, en een feestje was het zeker tijdens de repetitie ’s middags in de Welbergse basisschool Pius X en bij de uitvoering ’s avonds in gemeenschapshuis De Vaert.

Op het repertoire stonden o.a. ‘A day at the farm’, waarbij het orkest allerlei dierengeluiden voorbij liet komen, en ‘On the dancefloor’: tien korte liedjes over uiteenlopende dansstijlen. Speciaal voor alle Volharding-muzikantjes die deze dag hun diploma hadden behaald, werd bovendien ‘Lang zullen ze leven’ gespeeld.

Na de pauze was er ook nog een gezamenlijk optreden van het play in-orkest, dat onder leiding stond van de dirigenten Walter Siol en Ilja van Treijen, en de Muziek Maten van Volharding, o.l.v. dirigente Claudia Zaat, zodat uiteindelijk maar liefst 90 kinderen het concert afsloten met het nummer ‘Rocktangle’.

Foto's Thomas Weezenbeek