Succesvolle benefietavond voor natuurspeelbos

NIEUW-VOSSEMEER – De Dorpsraad van Nieuw-Vossemeer heeft gisteravond haar eerste actie gehouden om geld in te zamelen voor de realisatie van het project ‘Spelen in de natuur’.

In ’t Wagenhuis verzorgen de plaatselijke coverband One Step Beyond en MusicEvents4you een benefietavond voor dit doel. De exacte opbrengst hiervan is nog niet bekend, maar de entree bracht al 590 euro op en onder meer dankzij aanvragen van verzoeknummers vanuit het aanwezige publiek kwam er nog eens 200 euro in het laatje. Voor tien euro mochten de bezoekers ook een gastoptreden verzorgen. Het hiervoor bestemde spaarvarkentje zat aan het einde van de avond lekker vol.

De Dorpsraad heeft de (financiële) steun van de bevolking hard nodig, want er moeten bijvoorbeeld bomen worden gekocht waaruit de Steenbergse houtzaagkunstenaar Peter de Koning de speeltoestellen voor de natuurspeelplaats kan gaan maken.

Het speelbos wordt gerealiseerd achter de brandweerkazerne aan de Veerweg. Voor het project heeft de Dorpsraad tevens een subsidieverzoek ingediend bij ‘Kern met Pit’.

Een eventuele meevaller is dat de grote treurwilg bij het oude woonzorgcentrum De Vossemeren mogelijk beschikbaar komt. In samenwerking met de dorpsjeugd wil De Koning hiervan een grote draak maken, als blikvanger voor de natuurspeelplaats.