Succes voor Ger de Neve en Anco Sneep bij waterschapsverkiezingen

STEENBERGEN – Hoewel het nog even afwachten is op de officiële uitslag die aanstaande maandag pas bekend wordt, heeft het Steenbergse raadslid Ger de Neve van de Volkspartij er zo goed als zeker een ‘baantje’ bij, als bestuurslid van waterschap Brabantse Delta. Ook voor Dinteloorder Anco Sneep, kandidaat namens de VVD, pakten de waterschapsverkiezingen van gisteren goed uit.

Laatstgenoemde stond als derde op de lijst, zijn partij behaalde vier zetels. ‘Ons Water’, waarbij Ger de Neve op de vierde plaats stond, krijgt in het nieuwe waterschapsbestuur ook vier zetels. Deze partij kwam in Steenbergen als winnaar uit de bus, met een ruime meerderheid van 2000 stemmen.

De raadsleden Lian Korst (CDA) en Willem van den Berge (PvdA) vallen volgens de voorlopige uitslag net buiten de boot, maar zouden als gevolg van voorkeurstemmen of verschuivingen binnen hun partijen eventueel alsnog in het waterschapsbestuur kunnen komen.

De 23 beschikbare zetels werden alsvolgt verdeeld door de kiezers in het werkgebied van Brabantse Delta: VVD 4, CDA 4, Ons Water 4, West-Brabant Waterbreed 3, Water Natuurlijk 3, PvdA 2, 50PLUS 2, Algemene Waterschapspartij 1. In Steenbergen werd exact de gemiddelde opkomst van 37,8% bereikt.