Subsidie van 30.000 euro voor Plusbus

STEENBERGEN – Wethouder Cor van Geel kwam vanmiddag met goed nieuws naar de kerstviering voor de vrijwilligers van de Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen. Hij had namelijk een cheque bij met een bedrag erop van maar liefst 30.000 euro, zijnde een extra subsidie van de provincie Noord-Brabant ter stimulering van alternatieve manieren om speciale doelgroepen op lokaal niveau te vervoeren. Zoals de Plusbus in de gemeente Steenbergen dus.

,,We hebben als gemeente meteen het initiatief genomen om een bijdrage te ontvangen via deze nieuwe regeling, die ondertussen alweer is afgeschaft,’’ vertelde Van Geel. ,,We waren er precies op tijd bij, maar het duurde even voordat de subsidie helemaal officieel werd toegekend.’’

Het bedrag wordt in twee jaar tijd, verdeeld over drie termijnen, uitgekeerd aan de SWOS, die volgend jaar weer een nieuwe bus moet gaan aanschaffen. Kees van Herel trekt de kar hiervan en mocht de cheque daarom in ontvangst nemen.

Dankzij de provinciale gift, is de financiering van de Plusbus voor langere tijd gewaarborgd. Evengoed blijft de SWOS donateursacties en dergelijke houden om de Plusbus tot in lengte der jaren te kunnen laten rijden.