Stuivertje wisselen bij de meisjes

STEENBERGEN – De rollen zijn weer omgedraaid. Na de door haar gewonnen behendigheidsrit van vanmorgen, heeft Sanne Jongenelen de leiding in het individueel klassement bij de meisjes in de Kleine Tour overgenomen van zusje Evi, die het parcours met de kegels, de ballen en de wip als tweede beste aflegde. Evenals gisteren bij de sprint wist Emmelie de Kok beslag te leggen op de derde plaats.

Evi en Emmelie staan nu ook tweede en derde in het algemeen klassement, Sanne mocht vanavond de gele trui aantrekken.

Bij de jongens toonde Mathijs de Kock zich een echte allrounder, door na de sprint ook de behendigheidsrit te winnen. Hij verstevigde zodoende zijn leidende positie in het algemeen klassement en mag ook morgen in het geel rondrijden. Ian Trouw en Sem van Meer eindigden op de tweede en de derde plaats bij de behendigheidsrit. Wessel Testers behield dankzij de vierde plaats zijn plek achter Mathijs in de totale rangschikking, waarin Sem van Meer nu als derde staat genoteerd.

De witte truien voor de grootste stijgers in het klassement werden vanavond uitgereikt aan Ravi Jonkers, die opklom van de 108ste naar de 34ste positie. Bij de meisjes maakte Meike Nagelkerken eveneens een reuzensprong, van de 89ste naar de 25ste plaats.

De blauwe truien (meest gemiddelde prestatie van de dag) kwamen terecht om de schouders van Meike Luijsterburg en Marijn Konings. De zwarte trui, de pechprijs, hoefde vandaag gelukkig niet uitgereikt te worden.

De ploegenklassementen worden aangevoerd door Rabobank Zuidwest-Brabant bij de jongens en Sportshop Heshof bij de meisjes. Bij het etapperijden, ook wel het netjes rijden genoemd, gaan Jolanda’s Pedicure Salon (jongens) en Verkaart Bouwbedrijf (meisjes) aan de leiding.

De volledige uitslagen en standen zijn te vinden op www.kleinetour.nl

Foto’s Mark Koenraadt