Stroomonderbreking, steekvlam, knal en rook: brandje in transformatorhuis

STEENBERGEN – Net na acht uur zullen meerdere inwoners van Steenbergen een kleine stroomonderbreking hebben bemerkt. Het was een momentje, in de Nicolaas Peckstraat zag overbuurvrouw Jos Buys-Letens de reden ervan. “Ik zag een steekvlam en hoorde vervolgens een knal en rook”.

Ze wijst naar het dak van het transformatorhuis tegenover haar woning. “Dat deksel kwam tijdens die knal omhoog. En vervolgens kwam er rook. Bij mij viel de stroom uit, het ging overigens maar om één groep”.

Elders in Steenbergen, met name in de Molenweg tot in de Moerstraatseweg toe werd deze stroomstoring eveneens geconstateerd. Op het redactiekantoor van Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl ging de verlichting even uit en weer aan, de servers in de computerruimte bleven echter functioneren en schakelden een moment over op noodstroom. De onderbreking was van zeer korte duur, waardoor snel op normale stroom werd geschakeld.

Voorzichtigheid geboden

De brandweer van Steenbergen was zeer snel ter plaatse en startte met het aansluiten van de slangen op de watervoorziening in de Nicolaas Peckstraat. Inmiddels meldt zich assistentie. Op dit moment wordt het probleem onderzocht. Voorzichtigheid daarbij is geboden. In Bergen op Zoom zorgde vorige week nog een forse explosie in een transformatorhuis voor vier slachtoffers met ernstige verwondingen.

Inmiddels is duidelijk dat de stroomstoring wel enkele uren kan duren.