Striptekenen tijdens Kinderboekenweek met vriendschap als thema

STEENBERGEN – Ze zijn ingespannen bezig, de kinderen die deelnemen aan de workshop van striptekenaar Wouter Goudswaard. Die kwam vanmiddag naar de Steenbergse bibliotheek om de jongeren wat te leren over het striptekenen. Het thema was gelijk aan dat van de Kinderboekenweek: ‘vriendschap’. En niet zonder reden, want de workshop stond immers in het teken van deze speciale week die tot en met 14 oktober duurt.

“Ik heb de kinderen uitgelegd waar ze op moeten letten bij het tekenen van een strip. Maar ook hoe ze de tekstballonnen moeten plaatsen en wat belangrijk is bij het schrijven van de tekst”, zo vat professioneel striptekenaar Wouter Goudswaard zijn workshop kort samen.

Wie is jouw allerbeste vriend?

Na zijn uitleg mochten de kinderen zelf aan de slag. Ze maakten de strip af waarvoor Goudswaard het begin had gemaakt. Dat gebeurde in opperste concentratie, want de jongeren namen het striptekenen heel serieus. Janna, Eva, Jan, Stijn, Huubje, Charlotte en Joep waren stevig in de weer met hun eigen strip en gaven daarin antwoord op de vraag die in de strip werd gesteld: “Godin, wie is jouw allerbeste vriend”.

Wouter Goudswaard heeft van het striptekenen zes jaar geleden zijn beroep gemaakt. Hij maakte overigens als veertienjarige zijn eerste strip.

door:  Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl