Strikte regels bij raadsvergadering over referendumverzoek

STEENBERGEN – Evenals bij voorgaande raadsvergaderingen over de eventuele opvang van vluchtelingen, stelt de gemeente paal en perk aan de hoeveelheid plaatsen op de publieke tribune bij de raadsvergadering van donderdag 28 januari, waarin de politici moeten besluiten of zij over dit onderwerp al dan niet een referendum willen houden.

Eind november werd er – gesteund door meer dan 1000 handtekeningen – een referendumverzoek ingediend. Vooralsnog zien PvdA, CDA, VVD, en naar alle waarschijnlijkheid ook Gewoon Lokaal! het echter niet zitten om daadwerkelijk zo’n volksraadpleging te organiseren.

Wie de beraadslagingen van het gemeentebestuur komende donderdag persoonlijk wil bijwonen, ook als het gaat om andere agendapunten, moet zich hiervoor aanmelden via c.vandipte@gemeente-steenbergen.nl, dit kan uiterlijk tot woensdag 27 januari 15.00 uur. Belangstellenden die tevens gebruik willen maken van het inspreekrecht, over één of meerdere onderwerpen die worden besproken, kan dit via hetzelfde emailadres kenbaar maken.

Er zijn donderdagavond maximaal 120 stoelen beschikbaar op de publieke tribune. De eerste 120 personen die zich aanmelden, krijgen in de loop van volgende week per e-mail een bevestiging toegestuurd, die zij uitgeprint mee naar de bijeenkomst moeten brengen, om toegang tot het gemeentehuis te kunnen krijgen.

De raadszaal gaat dan om 18.45 uur open, de vergadering begint om 19.30 uur en wordt live uitgezonden door de SLOS.

Het is ten strengste verboden om vanaf de publieke tribune te reageren op wat er in de raad wordt gezegd, ook uitingen zoals spandoeken zijn niet toegestaan en wie de vergaderorde op wat voor manier dan ook verstoort, wordt de zaal uitgezet.