Strijdvaardig Auto Kar blijft bestaan en ziet kansen voor een goede toekomst

STEENBERGEN – Vorige week is helaas het faillissement uitgesproken voor Auto Kar. “Daar was geen andere uitweg voor”, aldus Niek Wagemakers. Hoewel het bijna honderd jaar oude bedrijf een grote groep trouwe klanten heeft en de werkplaats mag rekenen op volop werk, blijkt al enkele jaren dat de hoge kosten onvoldoende kunnen worden opgebracht. Daarnaast is de autobranche aan verandering onderhevig waardoor de verkoop van nieuwe auto’s de laatste jaren minder is geworden. Toch is Niek Wagemakers ervan overtuigd dat het bedrijf in een nieuwe opzet een goede toekomst heeft. Hij legde ter onderbouwing daarvan een gedegen bedrijfsplan voor aan de curator. 

“Nadat de curator zijn volste vertrouwen in mijn plan had uitgesproken, kon Auto Kar binnen een week verder in een iets afgeslankte vorm. Dat is een belangrijke beslissing, want we zijn naast een fatsoenlijk werkgever ook een garagebedrijf dat zich sinds 1920 heeft bewezen en mag rekenen op het jarenlange vertrouwen van een grote groep klanten”, stelt de nieuwe ‘Kartrekker’, Niek Wagemakers. “Ook is het vertrouwen van de curator er vanaf het begin geweest waardoor we gewoon open mochten blijven om zodoende reparaties aan auto’s uit te voeren en onze andere activiteiten voort te zetten. Kortom, we hebben ons bedrijf draaiende gehouden!”  

Betrouwbare partner

“We zijn alle jaren een solide partner geweest voor onze relaties en hebben daardoor ook hun vertrouwen gehouden. Dit geldt voor zowel een hele grote groep tevreden klanten, maar ook voor de toeleveranciers en samenwerkingspartners van (huur)auto’s, onderdelen en automotive producten en diensten. En naast ons specialisme in de merken van Volkswagen en Audi, kunnen we middels het Vakgarage concept ook het onderhoud en reparatie van alle andere merken auto’s doen en daarmee is onze horizon duidelijk verbreed”.

Voorlopig nog op huidige locatie

Niek Wagemakers legt uit dat Auto Kar na de voortzetting van het Bedrijf nog geruime tijd op de huidige locatie blijft, maar dat een verhuizing in de toekomst naar een andere locatie in Steenbergen zeker tot de mogelijkheden behoort. Wel zal nu al op de huidige locatie de overbodige ruimte worden afgescheiden. “Er is serieuze belangstelling voor deze locatie. Maar naar verwachting duurt het wellicht nog twee jaar voordat plannen worden gerealiseerd. Tot die tijd blijven we dus gewoon vanuit deze locatie werken”.

“Er zal met een iets kleiner team worden gewerkt. Maar dat betekent wel voor de klanten dat ze nu en in de toekomst bijna alle vertrouwde gezichten bij Auto Kar tegenkomen. Deze mensen werken al jaren met veel plezier bij Auto Kar en staan altijd voor de klanten klaar om hen op te vangen met de beste service die er is”, vertelt Niek Wagemakers.

Showroom nieuwe stijl

Hoe het autobedrijf er voor de toekomst uit gaat zien staat de kersverse ondernemer Niek Wagemakers duidelijk op het netvlies. “Een grote showroom is niet meer van deze tijd. De showroom nieuwe stijl maakt gebruik van andere technieken om op maat auto’s te presenteren aan belangstellenden, waarbij een onderbouwd advies de basis is. Wanneer de auto – nieuw of gebruikt – naar wens lijkt te zijn komt deze naar de showroom en kan ‘live’ worden ervaren of de verwachting wordt waargemaakt. Hierdoor wordt de klant optimaal bediend en worden onnodige kosten bespaard, wat klant én bedrijf ten goede komt”.

Honderdjarig bestaan vieren

Auto Kar blijft dus bestaan. “We willen graag in 2020 ons honderdjarig bestaan vieren met een solide bedrijf en enthousiast team van mensen waar we erg trots op zijn. En natuurlijk met een grote groep leuke en lieve klanten de verdere toekomst ingaan als sterk en up-to-date autobedrijf.”, verzekert Niek Wagemakers. “Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, dan bent u uiteraard altijd van harte welkom bij Auto Kar aan de van Bredastraat 1 in Steenbergen. Maar bellen (0167-564250) of mailen (info@autokar.nl) mag uiteraard ook”.