Strienestads jeugdgevolg weer op volle sterkte

STEENBERGEN – Met Rick van der Linden als nieuwe jeugdprins, Siep van der Pligt als het nieuwe Jantje Oorlog en Evy Luijsterburg als nieuw Deftig Floddertje is vanmiddag tijdens het Snorrekusbal het jeugdgevolg van Strienestad weer helemaal compleet gemaakt.

Zij werden gekozen na een aantal ludieke spelletjes, maar Prins Strienius V en zijn gevolg lieten er aan de 29 kandidaatjes ook geen misverstanden over bestaan, dat je om in aanmerking te komen voor het jeugdgevolg vooral goed moet kunnen hossen en feestvieren.

Nou, dat lieten de deelnemertjes zich geen twee keer zeggen, natuurlijk. Onder het motto ‘Strienestad in volle bloei!’ maakten ze er ook met alle kinderen die niet meededen aan de verkiezing een dolle boel van bij De Joosse, waar de jeugddweilband Blaos Mar Raok voor het eerst als hofkapel optrad en de bloemetjes, net als gisteravond bij het Snorrebal, lekker buiten werden gezet.

Voordat hij het jeugdgevolg voorstelde aan de zaal, reikte Prins Strienius V eerst de prijzen van de kleurwedstrijd uit aan Rens Veraart, Stijn Hendrix en Roos Oerlemans. Vervolgens was het de beurt aan de kinderen die de mooiste snorren onder hun neus hadden hangen. Hierbij ging de eerste prijs naar Sep de Kock, de tweede prijs was voor Pien van der Zande en de derde prijs werd uitgereikt aan Ilse Minkman.

Daarna brak het spannendste moment van de middag aan, de presentatie van het nieuwe jeugdgevolg, met voor de tweede en laatste keer Isabel Uitdewilligen als leutvrouwke, Wessel Scherpenisse als Mussenkoninkje en Thomas Hartog als narreke, en natuurlijk de drie nieuwe leden van het carnavaleske gezelschap.

Uit handen van hun voorgangers kregen Rick van der Linden, Siep van der Pligt en Evy Luijsterburg – alledrie tien jaar jong – de hoofddeksels overhandigd, horende bij hun nieuwe, leutige functies in het Strienestadse jeugdgevolg.