Strienestads jeugdgevolg weer op volle sterkte

STEENBERGEN – ‘Immaol in de wolleke!’ zijn ze, de drie nieuwe leden van het Strienestadse jeugdgevolg. Thomas Hartog, Wessel Scherpenisse en Isabelle Uitdewilligen warden vanmiddag op het drukbezochte Snorrekusbal respectievelijk gekozen tot Narreke, Mussekoninkje en Leutvrouwke.

Meer dan dertig kinderen deden mee aan de altijd spannende, maar boven alles ook beregezellige verkiezing. Zij moesten leutige spelletjes doen, zoals een stoelendans en ‘ouwe taarten’ versieren.

Voor dit laatste spelelement riep Prins Strienius V met veel humor een groepje meerminnen het podium op. ‘Ik zie ook vrouwen die zich gauw omdraaien en achter hun man verschuilen’, lachte de leutvorst, die aan het einde van de middag Max Romme, Merel Janssen en Joey Bouwens opnieuw aan het publiek voorstelde als jeugdprins, Deftig Floddertje en Jantje Oorlog.

Zij werden vorig jaar verkozen en hebben nu dus gezelschap gekregen van Thomas, Wessel en Isabelle. De nieuwkomers zijn alledrie acht jaar. Thomas zit op Maria Regina, Wessel op de Nieuwe Veste en Isabelle is – evenals Max, Merel en Joey – leerling van de Gummarusschool.

De prijzen voor de gèèfste snorrekus gingen vanmiddag naar 1. Elise Bouwens, 2. Lucas de Groot en 3. Maurits Dogge. Levi de Kock (t/m 6 jaar), Bibi IJzermans (7t/m 9 jaar) en Marit Heshof (v.a. 10 jaar) wonnen de prijzen voor de mooiste kleurplaten.