Strienestads carnavalsmonument staat er nu beeldig bij

STEENBERGEN – Prins Strienius V en zijn voorganger Prins Wannes I hebben vanmorgen om 11.11 uur de officiële ‘heropening’ verricht van de locatie van het Steenbergse carnavalsmonument. Na een grondige ‘féés(t)lift’ is er rondom het beeldje van de bietboer en de meermin aan het Strieniusplein een bijzonder fraaie plek ontstaan.

Niet alleen om op de 11de van de 11de telkens weer het nieuwe leutseizoen in te luiden, maar ook om de rest van het jaar een momentje van rust te nemen, zo stelden Strienius V en Wannes I, zo trots als een pauw op het resultaat van de renovatie. Het beeldje, dat werd opgericht bij het 11-jarig bestaan van het Strienestadse carnavalsfeest, stond er eigenlijk altijd een beetje verloren en voor velen onopvallend bij.

Nu is het monument een blikvanger van jewelste geworden en in één klap ook een blijvende herinnering aan het 55-jarig carnavalsjubileum.

Het idee voor de féés(t)lift ontstond in 2012 bij het afscheid van John Nijssen als leutvorst. Het geld dat hij bij zijn receptie ontving, werd gereserveerd voor de opwaardering van het beeldje, dat het begin- en eindpunt wordt van een later aan te leggen dweilroute door het stadscentrum.