Strienestad krijgt op 11-11 een nieuwe nar

STEENBERGEN – De 11/11-viering in Strienestad staat dit jaar in het teken van de zoektocht naar een nieuwe nar. Wie o wie wordt de opvolger van Nar Wiedus, die afgelopen carnaval na maar liefst twaalf jaar zijn pak aan de wilgen hing? Dat grote geheim wordt woensdagavond 11 november onthuld, evenals het nieuwe motto.

De medewerkers van de Stichting Karnaval Steenbergen namen gisteravond bij Hotel Aarden alvast een voorproefje op de naderende start van het nieuwe carnavalsseizoen en kregen daar de zogeheten ‘konvekaosie’ uitgereikt.

Deze officiële uitnodiging voor de elfde van de elfde wordt vanaf vandaag op diverse manieren verder verspreid onder het publiek, dat ook via www.sks-steenbergen.nl naar een hilarisch filmpje kan kijken, over 'boer Tinus' die op zoek is naar een nieuwe nar.

De 11/11-viering begint om 20.11 uur bij café-zaal De Joosse in de Kaaistraat, waar de spanning op leutige wijze zal worden opgebouwd en de verschillende dweilbandjes de stemming er ongetwijfeld binnen de kortste keren in weten te brengen.

Waar, hoe laat en op welke manier de nieuwe nar zijn intrede doet, blijft tot het laatste moment een verrassing. Hetzelfde geldt voor de bekendmaking van het nieuwe motto.

Traditiegetrouw zal in ieder geval rond de klok van elf uur bij het beeldje van de bietboer en de meermin op het Strieniusplein de leuteed worden afgelegd, onder aanvoering van Jan Oorlog en het dan weer complete gevolg, waarna het feest weer verder gaat bij De Joosse.