Strienestad komt al ‘immaol in de wolleke!’

STEENBERGEN – Traditiegetrouw gaat het Strienestadse carnavalsseizoen dit weekeinde van start met het Snorrebal, dat zaterdagavond vanaf 20.11 uur plaatsvindt bij De Joosse en als hoogtepunt de presentatie van het nieuwe liedje kent. Zondagmiddag is het de beurt aan alle bietboerkes en meerminnekes, die vieren dan – op hetzelfde feestadres – het Snorrekusbal, waarbij vanaf 13.11 uur een nieuwe Narreke, Mussekoninkje en Leutvrouwke worden gekozen voor het jeugdgevolg.

In aanloop naar de aftrap van het 55ste carnavalsjaar, zijn er in het kader van dit feestelijke jubileum al de nodige speciale voorbereidingen getroffen. Zoals de onthulling van drie leutbanieren aan de vlaggenmasten tegenover het oude stadhuis; de plek waar over drie weken de stadssleutel weer wordt overgedragen aan Prins Strienius V. Deze banieren komen hier voortaan elk jaar in de carnavalsperiode te hangen.

Een tweede blijvende herinnering aan het jubeljaar wordt de heringerichte locatie van het carnavalsmonument, het beeldje van de bietboer en de meermin, bij het Strieniusplein. Aan deze door de SKS zogenoemde féés(t)lift is de afgelopen dagen al flink gewerkt. Komende week volgt de ‘finishing touch’ en zaterdag 31 januari om 11.11 uur is de officiële ‘onthulling’ van de vernieuwde plek, die veel meer uitstraling krijgt dan ooit tevoren het geval was en straks bij iedereen in het oog zal springen.