Strienestad in volle bloei!

STEENBERGEN – Na het ontluiken van Nar Boowke (Leander Lebeau), was het nog niet gedaan met de bekendmakingen tijdens de 11/11-viering in ’t Gèèfste Plekske aon de Vliet, dat carnaval 2016 gaat houden onder het motto ‘Strienestad in volle bloei!’ Voor Toine Loos wordt het zijn laatste carnavalsjaar als Jan Oorlog, zo gaf Prins Strienius V bovendien te kennen aan alle bietboeren en meerminnen.

Onder aanvoering van de ‘leutpliessie’, die aan zijn zesde carnaval in deze hoedanigheid begint, legden de feestgangers bij het beeldje van de bietboer en de meermin – op het Strieniusplein – om 11 over 11 traditiegetrouwd de leuteed af. Zij beloofden plechtig – met de hand op de dweil en het oog gericht op de boerenkool – er ook deze keer weer een goeie carnaval van te zullen maken.

Bij de onthulling van het nieuwe motto, werd ook het bijhorende insigne gepresenteerd, dat meteen in de verkoop ging. Het gipsen kleinood stelt een ‘bloeiende nar’ voor, die als het ware uit z’n bol gaat. Dat gebeurde vanavond ook in het echt, want Leander Lebeau kon uiteraard zijn geluk niet op en viel sowieso in goede aarde bij het publiek.

Na de 11/11-viering, die na alle officiële gebeurtenissen weer verder ging bij De Joosse, hoeven de liefhebbers niet lang te wachten op het carnavalsfeest van volgend jaar, want dat begint al op zaterdag 16 januari met het Snorrebal. Het grote carnavalsweekeinde duurt van zaterdag 6 t/m dinsdag 9 februari.

Bekijk de foto’s gemaakt tijdens de 11/11-viering in het fotoalbum: https://kijkopsteenbergen.nl/albums/1111-viering-strienestad-2015.html