Strienestad bijeen in het Wapen van Steenbergen voor de 11-11-viering

STEENBERGEN – Donderdag 11 november komen Bietboeren en Meerminnen bijeen in de zaal van Het Wapen van Steenbergen voor de viering van 11-11. Daar wordt de aftrap gegeven voor het nieuwe carnavalsseizoen.

Precies om elf over zeven start de viering waarbij de diverse dweilbandjes er vol voor gaan om de feestvierders in de juiste stemming te brengen. Langzaamaan wordt toegewerkt naar het hoogtepunt van de avond: het afleggen van de Leuteed.
Dat gebeurt op klokslag 21:11 uur. Dan wordt onder aanvoering van Jan Oorlog op het Strieniusplein bij het beeldje van de Bietboer en de Meermin samen met de overige leden van het gevolg die eed uitgesproken. Vervolgens keert de stoet terug naar het Wapen en daar begint de verkoop van het leutinsigne 2022.

‘Voorproeverij’

Vanavond, vrijdagavond 5 november, verzorgt Stichting Karnaval Steenbergen (SKS) de interne ‘Voorproeverij’. Dan wordt in besloten kring de officiële uitnodiging voor de 11/11 – de zogeheten ‘Konvekaosie’ – uitgedeeld, die op een later moment verspreid wordt onder het publiek.
Meer informatie: www.strienestad.nl en de facebookpagina van Stichting Karnaval Steenbergen.

foto’s uit 2019, toen werd de 11-11 uitbundig gevierd.
Archieffoto’s: Thomas Weezenbeek ©2019

Beelden bij dit artikel