Strienedurpke laat zich niet kennen ..

STRIENEDURPKE – Natuurlijk is het jammer dat ‘Dennis de Storm’ roet in het eten gooide. Maar ook zonder optocht lukte het Strienedurpke om een feestje neer te zetten. In de loods van Van Trier vloeide het gerstenat uit de tap, het team van de Stelle kon het tempo nog net bijhouden en ondertussen reed buiten de volgende taxi met leutzoekers al weer voor.

Fietsen was immers geen optie met die wind. Strienestadse ‘Chrisje’ bracht de stemming er goed in met zijn zang en zijn ‘plaotjes’. Een andere bekende Dennis – “Dennis de Prins” – bracht met zijn gevolg ook een bezoek aan het mooie kerkdorp en het gezellige feest.

Helaas geen sleuteloverdracht

Achteraf was het misschien nog leuker geweest als er toch nog een sleuteloverdracht had kunnen plaatsvinden, want dat kon immers ook zonder optocht.  Wellicht iets om te voorzien in een volgend noodplan. Hoewel we liever hebben dat noodplannen in de kast blijven natuurlijk. Volgend jaar liefst toch maar een optocht, zodat al de bouwers hun moois live kunnen presenteren en niet alleen als een plaotje.

Tekst en Foto’s: Niek Perdaems ©2020