Strienedurpke bloeit dit weekeinde helemaal op

DE HEEN – Een week voor het grote carnavalsweekeinde wordt traditiegetrouw het leutfeest al volop gevierd in De Heen, waar de kinderen van het dorp vanmiddag – zaterdag 30 januari – in de feestzaal van De Stelle terechtkunnen voor een carnavalsbal. Morgen trekt de grote optocht weer door het Strienedurpke, waar het publiek doorgaans rijen dik langs de kant staat.

Prins Strienius V komt vanmiddag op bezoek met zowel z’n grote als z’n kleine gevolg, er is een verkiezing van de mooist verklede bezoekertjes, en daarna staat er nog een leuke activiteit op het programma, met dank aan sponsoring van het Roncalli in Bergen op Zoom. Huis-dj Ton Peeters verzorgt de muziek en ook BenD’1 is van de partij.

De carnavalsoptocht vertrekt morgenmiddag om 14.11 uur vanaf de Heensedijk en is vervolgens te bewonderen in de Dorpsweg, waar op de platte kar tegenover De Stelle om 13.41 eerst de sleuteloverdracht plaatsvindt aan Prins Strienius V, die na afloop de prijzen zal uitreiken tijdens het grote feest dat dan tot in de late uurtjes wordt gehouden in de loods van de familie Van Trier, aan de overzijde van het gemeenschapshuis.