Streep door meest Sint-intochten Steenbergen

DE HEEN/DINTELOORD/KRUISLAND/NIEUW-VOSSEMEER/STEENBERGEN/WELBERG – Dit jaar geen groots onthaal voor Sinterklaas in de meeste kernen van de gemeente Steenbergen. Na onderling overleg zijn de meeste organiserende comités tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is om een coronaveilige intocht te garanderen. Alleen in De Heen en Kruisland bestaat nog een kans dat de Sint toch in levende lijve verschijnt.

Volgens een eerder deze week verspreid persbericht op de Facebookpagina van Sint Intocht Dinteloord, zouden vijf van de zes kernen van de gemeente Steenbergen de intocht van de Sint al hebben afgelast. Voor het Evenementenplatform van De Heen viel die conclusie nog iets te vroeg. Anuschka van der Wulp van het platform: “We hebben daar nog geen officieel besluit in genomen aangezien we nog bezig zijn met de mogelijkheden en alternatieven. Gezien de RIVM-maatregelen verwacht ik echter niet dat een echte intocht tot de mogelijkheden zal horen.”

Coronaproof plan

Rob Rijshouwer is namens het Sinterklaascomité in Kruisland is een andere mening toegedaan: “Wij hadden al een coronaproof plan klaar en hebben al een vergunning aangevraagd. Als het aan Kruisland ligt, gaat het bij ons door.”

Deze week overleggen alle clubs samen met de gemeente over de mogelijke alternatieven die ondanks alle beperkingen toch moeten leiden tot “een magisch feest”.