Stratenloop Acht van Heshof loopt als een trein

STEENBERGEN – De ‘Acht van Heshof’ heeft al snel aan populariteit gewonnen, zo bleek gisteravond bij de tweede editie van de stratenloop in hartje Steenbergen, waarvan de opbrengst wordt geschonken aan de goede doelen van de Roparun.

Vorig jaar vond de ‘Acht van Heshof’ voor het eerst plaats, op een zondagmiddag, met een deelnemersveld van 115 sportievelingen. Daarmee was de organisatie – Sportshop Heshof en het Steenbergse Roparunteam Door Dik & Dun – toen ook al heel tevreden.

De verplaatsing van het evenement naar de zaterdagavond én eerder in het (najaar), leidde echter tot nog meer animo. Het deelnemersveld telde in totaal 150 personen, van uiteenlopende leeftijden.

Klokslag half zeven gaf burgemeester Saskia Bolten het startsein voor de zogenoemde Kidsrun over één rondje van 1.25 kilometer, bij de jongens gewonnen door Thijs Verkade (12) in 5.38 minuten, op de voet gevolgd door de winnares bij de meisjes: Lieke Huijgens (11), die drie seconden later over de eindstreep kwam.

Een half uur later gingen de deelnemers aan de 5 en de 10 kilometer van start op het parcours, dat in de vorm van een acht was uitgezet in de binnenstad, waar het publiek zich zeker niet onbetuigd liet en dweilband Effe d’r Neffe voor de muzikale omlijsting en zodoende voor extra sfeer zorgde.

Dat laatste was ook precies de reden voor de organisatie om het evenement naar de zaterdagavond te verplaatsen. Op de 5 kilometer waren Hidde Huismans in 18.19 minuten en Veronica Jansen in 26.07 minuten het snelst.

Michell van Oudenaarden en Marlien van Beek werden na afloop gehuldigd als winnaars van de 10 kilometer, zij hadden respectievelijk 35.46 en 40.25 minuten nodig om de langste afstand van ‘de Acht’ te overbruggen.