Stonemountains Cup één groot dansfeest

STEENBERGEN – ‘Tot volgend jaar!’ Dat waren de laatste woorden die spraakwaterval Patrick Lagast begin van de avond door de ‘balzaal’ van ’t Cromwiel liet galmen, ter afsluiting van de eerste danswedstrijden om de Stonemountains Cup. Het evenement – bedoeld voor dansparen van alle bonden – krijgt dus zeker een vervolg, zoveel mag duidelijk zijn.

In de niet als zodanig herkenbare sporthal kwamen vandaag een kleine tweehonderd dansers in actie op alle disciplines van het ballroom en het Latin-dansen, verspreid over verschillende leeftijdscategorieën en niveaus, variërend van rolstoeldansen tot pre-amateurs, national amateurs, senioren en de MasterClass. Het was ronduit een lust voor het oog om te zien hoe de paren, afkomstig uit binnen- en buitenland over de grote dansvloer zwierden.

Patrick Lagast van de Steenbergse dansschool Brouwersgast en zijn medewerkers hadden zonder enige twijfel eer van het vele werk dat zij hadden verzet om de Stonemountains Cup te organiseren.

Alle finales werden live door een zanger/pianist begeleid en dat kwam de toch al uitstekende sfeer in de zaal alleen maar verder ten goede. Getuige ook het slotakkoord, waarbij alle aanwezige koppels de voetjes vrijuit van de vloer ‘gooiden’ in de ultieme strijd om de Stonemountains Cup, die spontaan werd besloten met een lange polonaise. Het (dans)feest was hiermee compleet en de speciale prijs ging uiteindelijk toegekend naar één van de rolstoelduo’s.

Alle uitslagen zijn terug te vinden via:

http://www.scrutelle.info/results/dutchal/150517_stonemountainscup/index.htm

Bekijk het uitgebreide fotoalbum via:

http://kijkopsteenbergen.nl/albums/stonemountains-cup-2015.html

Een gefilmde impressie van de Stonemountains Cup is te zien via:

https://www.facebook.com/patrick.lagas?fref=ts

Foto's John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl