Stonemountain Runners pakken uit met A4 Run

STEENBERGEN – Het Steenbergse Roparunteam Stonemountain Runners lanceert vandaag de A4 Run: een uniek (sport)evenement dat zich over een jaar gaat voltrekken op de nieuwe snelweg om Steenbergen. De organisatie ziet het al helemaal voor zich, hoe er zondag 9 november 2014 duizenden mensen over de A4 wandelen, hardlopen en wie weet wat er allemaal nog meer mogelijk blijkt te zijn.

De Stonemountain Runners hebben in ieder geval meer dan genoeg ideeën om van de A4 Run een memorabel spektakel te maken. Gedacht wordt onder meer aan een mega warming-up voor kinderen, speciale wedstrijden voor rolstoelers en G-atleten, een halve marathon, een kofferbakverkoop en tot besluit van alle activiteiten een feestavond met lichtshow, als symbolische opening van de snelweg.

Allemaal te houden óp het tracé tussen Dinteloord en Klutsdorp, met als centrale locatie (ook voor de start en de finish) het ketenterrein van Rijkswaterstaat en de aannemer op de Zeelandweg-Oost. 

Animo uit heel de regio

In hoeverre alle plannen werkelijkheid kunnen worden, hangt mede af van sponsoring en crowdfunding, oftewel de financiële steun van bedrijven en particulieren. De Stonemountain Runners beperken zich hierbij niet tot Steenbergen alleen en verwachten ook veel animo uit de (wijde) omgeving. ,,Zo'n bijzondere gelegenheid doet zich immers nooit meer voor,'' stelt initiatiefnemer Marc van Herel van het Roparunteam.

'A4 zorgt voor verbinding'

,,Verbinden is namelijk het sleutelwoord,’’ vervolgt hij. ,,De A4 wordt een belangrijke verbindende factor tussen enerzijds de wereldhavens van Rotterdam en Antwerpen, maar gaat ook voor meer verbinding zorgen tussen alle inwoners uit de verschillende kernen van de gemeente Steenbergen.’’

De Stonemountain Runners weten zich in ieder geval verzekerd van de enthousiaste medewerking van zowel Rijkswaterstaat als de Combinatie A4 Steenbergen en de gemeente.

'Nog jaren over napraten'

Aan het sportieve festijn worden behalve de Roparun ook lokale goede doelen gekoppeld. ,,Wat we echter vooral beogen is dat de A4 Run een fantastische happening wordt, waarover nog jarenlang wordt nagepraat,’’ aldus Van Herel. ,,Wij gaan er in ieder geval voor en hopen in alle opzichten veel steun te ontvangen.’’

Vandaag is ook een website over het evenement online gegaan: http://www.a4run.nl

Het project is, vanaf vanavond, ook te volgen via Twitter (a4run2014) en www.facebook.com/a4run

Een uitgebreider artikel over de A4 Run staat vandaag in de Steenbergse Courant