Stone Mountain Runners in startblokken voor bijzondere Roparun

Steenbergen – Op zaterdag 2 oktober zal in Landgraaf het startsein worden gegeven voor een bijzondere editie van De Roparun. Met deze non-stop estafetteloop wordt er geld ingezameld om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen. In verband met de coronamaatregelen bleef het tot op het laatste moment spannend of er in 2021 een editie van de Roparun plaats zou gaan vinden. Enkele weken geleden kwam dan toch voorzichtig het groene licht.

Ineke Herselman, voorzitter van de Stone Mountain Runners: ‘‘Er is door de organisatie gezocht naar een manier om de Roparun toch door te laten gaan. Waar wij normaliter van Parijs naar Rotterdam lopen, zullen we dit jaar starten en eindigen in Landgraaf. De route is ingekort tot 300 kilometer’’.  

Stone Mountain Runners

Ineke Herselman: ‘‘Dit jaar bestaat het team uit acht lopers, zes fietsers en vier chauffeurs van de bussen. Ik zorg voor de catering. Alle leden zijn op hun manier verbonden met Steenbergen. Op allerlei manieren zamelen we geld in voor Stichting Roparun. Een voorbeeld is onze jaarlijkse banketstavenactie met Sinterklaas. Naast de jaarlijkse bijdrage aan Stichting Roparun ondersteunen we ook plaatselijke initiatieven die verband houden met het gedachtegoed van de Roparun’’.

Stichting Roparun

Dit jaar bestaat Stichting Roparun dertig jaar. Ineke Herselman: ‘’88 miljoen euro is er in de afgelopen 30 jaar opgehaald voor Stichting Roparun. Speciale bedden voor hospices, speeltoestellen voor het Prinses Maximacentrum in Utrecht, de aanschaf van een mobile palliatieve kamer zijn allemaal voorbeelden van initiatieven die hierdoor kunnen worden gerealiseerd’’. Stone Mountain Runners ondersteunen kan via www.stonemountainrunners.nl.