Stoepkrijt-challenge start op Koningsdag in Dinteloord

DINTELOORD – Koningsdag – en voorheen Koninginnedag – is in Dinteloord jaarlijks een bijzonder feest. De actieve Oranjevereniging Dinteloord – maakt er ieder keer een groot gebeuren van. Met een stevig programma dat aanslaat bij de inwoners. Dit jaar echter trekt Corona een dikke streep door de festiviteiten. Maar de organisatie laat zich uit het veld slaan. Ze kondigt de ‘Stoepkrijt-challenge’ aan. Voor alle kinderen tot en met groep acht.

De kinderen van Dinteloord worden door de Oranjevereniging uitgedaagd om mee te doen aan een bijzonder stoepkrijtwedstrijd waarbij ze op de stoep voor of achter het huis een mooie krijttekening maken met als thema Koningsdag of ‘De bevrijding van Nederland’. Wanneer de krijttekening af is wil de organisator dat de krijters met hun kunstwerk op de foto gaan. Die foto kunnen ze op de facebookpagina: www.facebook.com/ovdinteloord plaatsen. Ze moeten dan wel ook hun naam en leeftijd vermelden.
De stoepkrijtchallenge loopt van Koningsdag tot en met 5 mei 2020. De uitslag wordt eveneens op de facebookpagina bekend gemaakt.

Krijt zolang de voorraad strekt

Kinderen die geen krijt hebben en er op tijd bij zijn kunnen geheel gratis krijt ophalen bij De Buitelstee tussen 14:00 en 15:00 uur. Hierbij geldt dus: zolang de voorraad strekt”.

Programma 4 mei

Er is in Dinteloord ook een programma voor 4 mei met een aangepaste herdenking zonder publiek en met inachtneming van de coronamaatregelen op het Raadhuisplein. Tussen 14:00 en 16:00 uur kunnen kransen en bloemen worden afgegeven in het Dorpshuis. Tussen 19:30 en 19:35 uur luiden de torenklokken, gevolgd door passende muziek bij het monument. Om 19:45 uur opent de voorzitter van de Oranjevereniging Hans Bolluijt de herdenkingsbijeenkomst ’4 mei herdenken we thuis’. Opnieuw is er een viertal minuten muziek en daarna lezen Simon de Feyter en Ben Ploeg – bestuursleden van de oranjevereniging – de namen voor van hen die de bevrijding niet hebben meegemaakt. Opnieuw is er kort muziek en om 19:58 uur volgt het memorandum voor ‘Wie we herdenken’ door Hans Bolluijt. Daarna blaast Stanley van Aken van Harmonie Volharding Dinteloord het taptoesignaal, gevolgd door 2 munten stilte, het Wilhelmus en een kranslegging door bestuursleden van de Oranjevereniging.