Stichting Belangen Bouwclubs pakt de draad weer op

STEENBERGEN – Nu carnaval weer achter de rug is, hoopt de Stichting Belangen Bouwclubs Steenbergen dat de leden van bouwclubs uit heel de gemeente weer in de gelegenheid zijn om de koppen bij elkaar te steken en met elkaar verder te praten over samenwerking en niet in de laatste plaats de huisvestingsproblematiek van meerdere verenigingen.

Dat was ook bij de oprichtingsvergadering van vorig najaar het belangrijkste onderwerp. De Stichting Belangen Bouwclubs Steenbergen voerde in die periode ook overleg met de Gemeente Steenbergen, die het bestuur heeft laten weten positief gestemd te zijn over een potentiële bouwplek, maar over de aard en de locatie daarvan worden nog geen nadere mededelingen gedaan.

Desondanks wil de stichting niet stil blijven zitten en ervoor zorgen dat de bouwclubs met elkaar in contact blijven, in afwachting van verdere ontwikkelingen. Bovendien heeft de belangenorganisatie zich ondertussen aangesloten bij ‘Samen in de Regio’, wat met name zou kunnen leiden tot het verkrijgen van bouwmaterialen. Meer informatie hierover wordt vertstrekt tijdens de vervolg-vergadering, die woensdag 11 maart vanaf 19.30 uur plaatsvindt bij café-zaal De Joosse, Kaaistraat 12 in Steenbergen.

Belangstellenden wordt verzocht zich van tevoren per e-mail aan te melden via Stbcs@outlook.com