Steun voor verzoek COC

STEENBERGEN – De fracties van de PvdA en Gewoon Lokaal! willen graag dat de gemeente Steenbergen gehoor heeft aan het verzoek van het COC West-Brabant en Tholen, door op 11 oktober de regenboogvlag te hijsen bij het gemeentehuis. Het is dan internationale coming out day, een dag om de acceptatie van homoseksualiteit te bevorderen.

In binnen- en buitenland worden op die dag tal van activiteiten georganiseerd, in de hoop dat het met name voor jongeren makkelijker gaat worden om zoals dat heet ‘uit de kast te komen’. Het COC West-Brabant en Tholen heeft de gemeenten in deze regio gevraagd wat zij willen en kunnen doen t.g.v. coming out day en het verzoek gedaan om op z’n minst de regenboogvlag in top te hijsen.

Namens Gewoon Lokaal! heeft burgerraadslidJan Veraart het college gevraagd hieraan gehoor te geven en vanuit de PvdA heeft raadslid Joey van Aken hier eveneens op aangedrongen bij B en W.  

'Veelzijdigheid is juist ook een stuwende kracht in de Steenbergse samenleving'

‘De PvdA steunt het initiatief van het COC West-Brabant West en Tholen en streeft naar een gemeente waarin iedereen zichzelf kan zijn. Eén van de kernwaarden van de PvdA Steenbergen is dat wij mensen accepteren zoals ze zijn. Niemand zou zijn identiteit hoeven te verbergen. Veelzijdigheid is juist ook een stuwende kracht in de Steenbergse samenleving. Een maatschappij waarin mensen bang zijn om zich te uiten is een starre maatschappij. De fractie van de PvdA vindt het erg belangrijk dat mensen in Nederland en dus ook in Steenbergen uit de kast durven te komen. Daarom staan wij hierbij coming-out day extra bij stil. De PvdA staat voor de gelijkwaardigheid voor iedereen. Homo of hetero, man of vrouw, gelovig of ongelovig,’ aldus Van Aken in een persverklaring over het onderwerp.