Steun langs alle kanten voor de voedselbank

STEENBERGEN – Een bekend fenomeen uit de maand december maakt momenteel een vroege opwachting in supermarkten in de gemeente Steenbergen. Direct na de kassa’s staat namelijk een winkelwagentje waar klanten levensmiddelen voor de voedselbank kunnen doneren. De actie is ingegeven door de corona-crisis die de toevoer van levensmiddelen naar de uitgiftepunten momenteel zwaar onder druk zet.

In de supermarkten Jumbo en Albert Heijn Achterberg in Steenbergen, Coop Compact Schrauwen in Kruisland, Spar Prop in Nieuw-Vossemeer en Albert Heijn Dinteloord zijn de wagentjes te vinden. Tevens kunnen daar levensmiddelen die van thuis zijn meegenomen gedoneerd worden, zolang deze maar voorverpakt en niet over de datum zijn.

Ook in de Vredeskerk die iedere dag tussen 10.00 en 11.00 uur geopend is, is een inzamelpunt ingericht.

Pakketje gezond

Vanuit de agrarische sector kreeg de voedselbank Steenbergen afgelopen week zeer welkome steun. De ZLTO Steenbergen/Bergen op Zoom Noord maakte voor iedere cliënt een verspakket met aardappel, ui en wortel. Aanstaande vrijdag krijgen de mensen de keurig verpakte pakketjes gezond mee met de boodschappen.