Stepper doorkruist gemeente Steenbergen tijdens trainingstocht voor de Elf Steden

STEENBERGEN/WELBERG – Vorige week deed Ron Jobse uit Terheijden tijdens een trainingstochtje op zijn step ook de gemeente Steenbergen aan. Met een vaartje van gemiddeld twintig kilometer per uur stept de sportieve vijftigjarige vrolijk door. Hij is in training voor de Elf Stedentocht – nee, niet de tocht der tochten – maar de gelijknamige tocht voor steppers en fietsers die op Eerste en Tweede Pinksterdag wordt gehouden.

Jobse begon op de kop af tien jaar geleden met het steppen. “Dat leek me een goede vorm van beweging. Ik was gestopt met roken en de kilo-tjes kwamen er wel erg snel aan”. Wat begon met afstandjes van een paar kilometer groeide uit tot een enigszins verslavende vorm. “Vandaag doe ik een trainingsrit van honderd kilometer. Dat is goed te doen, het kost me met wat rustpauzes zo’n zes uur”, vertelt de Terheijdenaar. Hij sloot zich aan bij het stepteam ‘Brabants Bont’, een vereniging van steppers in Sprang Kapelle. “Een leuke club met 24 leden. Allemaal lekker fanatiek”. Twee weken terug deed Ron Jobse met wat clubgenoten nog mee in het ‘Monster van Brabant’, een tocht over een afstand van maar liefst 240 kilometer.

Voor de achtste keer . . .

Op Eerste Pinksterdag stept hij vrolijk door in de Elf Stedentocht. “Dit jaar doe ik voor de achtste maal mee. Er hebben zich dit jaar 250 deelnemers voor ingeschreven. Dat is overigens nog een stukje minder dan het aantal fietsers dat dezelfde tocht op Tweede Pinksterdag rijdt. Daar hebben zich zo’n 15.000 liefhebbers voor aangemeld”.
De stepper vervolgde zijn weg. Via Wipstraat en Krommeweg zoefde hij richting Dinteloord.