Stemmig adventsconcert herenkoor Welberg goed bezocht

WELBERG – In de H. Corneliuskerk hebben zo’n 250 belangstellenden vanmiddag het adventsconcert van het Welbergse herenkoor bijgewoond. Zij kregen een alleszins stemming programma voorgeschoteld. Thema van het adventsconcert was ‘In een ander licht’.

De adventsperiode is in de katholieke kerk de ‘voorbereidingstijd’ op Kerstmis. Met het concert, dat zijn tweede editie beleefde, werd de eerste zondag van de advent luister bijgezet. De eerste adventszondag geldt bovendien als het begin van het kerkelijk jaar.

Het vijftienkoppige herenkoor zong onder leiding van dirigent Martien van Gaans onder meer speciale adventsliederen. Een voornamelijk uit strijkers bestaand orkest zorgde voor de muzikale omlijsting en begeleiding. Muziek en zang werden afgewisseld met de voordracht van toepasselijke gedichten.

De aankondiging van de geboorte van Jezus door de engel Gabriël aan Maria stond centraal tijdens het serene optreden. Deze zogenoemde annunciatie staat ook, als wandschildering, afgebeeld in de apsis boven het priesterkoor van de Corneliuskerk, waarvan de banken vanmiddag voor meer dan de helft waren gevuld.