Steenbergse voetballers spelen in Spanje tegen Manchester United

DE HEEN – Goede Vrijdag, de een is gewoon aan het werk de ander geniet van een lekkere luie, vrije dag. Voor Collin Castenmiller uit De Heen zit, Thijmen Keijzer uit Steenbergen en Tijn Harmsen uit Dinteloord is het de dag waarop zij aan moeten treden voor een voetbalwedstrijd tegen Manchester United. De jongens zijn op dit moment in Spanje waar zij met hun team, RBC jo12, mee doen aan een groot internationaal toernooi.  Dat verloopt tot op heden prima voor de Roosendaalse club.

Naar Spanje om deel te nemen aan het ‘Mediterranean International Cup’-toernooi. Het is nogal wat. Het evenement is een ware happening waar meer dan veertig landen aan meedoen. Het geniet grote bekendheid in Spanje. Maar liefst 8,5 miljoen mensen keken vorig jaar naar de finale die live werd uitgezonden. Onder de deelnemers bevinden zich grote namen zoals Real Madrid, Fc Barcelona, Paris Saint Germain en Manchester United. De voetballers koesterden van tevoren de wens dat zij tegen een van deze ploegen aan mochten treden en die wens gaat vanmiddag uitkomen.

Hagelwitte strand

Dinsdagmorgen vertrok het team in alle vroegte vanuit Eindhoven naar Spanje om uiteindelijk in l’Estartit aan de Costa Brava te belanden. Veel tijd om te rusten was er niet, want al direct na aankomst op Spaanse bodem moest er getraind en gespeeld worden. Gelukkig is er ook nog wel wat tijd om te chillen op het hagelwitte strand.

De RBC jongens spelen in Poule D Group F van het MIC 17 toernooi in Spanje. De eerste wedstrijd tegen Figueres werd na een 2-0 achterstand omgebogen in een 2-2 gelijkspel. De mannen waren daarmee op stoom want de daaropvolgende wedstrijd tegen het Japanse elftal JP football academy, werd met 3-gewonnen. Vanmorgen speelden zij een match tegen FUE Olot en ook deze eindigde in winst (1-0) voor RBC. Wat de wedstrijd tegen Manchester United gaat brengen, is nog afwachten maar zeker is dat de Brabantse talenten alles zullen geven wij zij in zich hebben.

Stichting Ankie

Het is overigens bepaald geen snoepreisje voor de kids. Van tevoren moesten zij met elkaar al zorgen voor een bijdrage aan de reis- en verblijfskosten. Bovendien gaat twintig procent van het geld dat zij met behulp van het inzamelen van statiegeldflessen, de verkoop van wafels en sponsoring vergaren naar het goede doel, welbekend in de gemeente Steenbergen: de Stichting Ankie.

De vorderingen en belevenissen van het team zijn terug te vinden op Facebook: www.facebook.com/rbcjo12droom.

Tekst: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen. Foto’s: Bart Castenmiller