Steenbergse verhalen beloven interessante zondagmiddag

STEENBERGEN – Zondag 5 juli is het theatercafé van Myra Ceti het decor van de eerste editie van ‘Witte da?’ een zondagmiddag vol vertelsels over wetenswaardigheden die een gemêleerd gezelschap vertellers zullen brengen. De samenstelling is gemaakt door de Steenbergenaren Claudia de Groen en Willem Jongenelen. Het belooft een interessante en zeker ook geanimeerde middag te worden. Reserveren is noodzakelijk, het aantal stoelen is beperkt.

“Wat hebben een koekjesfabriek, wielrennen, popmuziek, de oorlog in Nederlands-Indië, blind zijn, grappige columns en een puberdagboek met elkaar gemeen? Witte da? verschaft het antwoord”, zo beloven de samenstellers van het programma. Zij vroegen Hanneke Meulblok van Heemkundekring De Steenen Kamer om te komen vertellen over de speciale locatie waar het evenement plaatsvindt – de voormalige koekjesfabriek aan de Wouwsestraat – en over diens oud-bewoners. Erik van Turnhout komt met een bijzonder reisverhaal, Paul Asselbergs brengt columns, Dasja Abresch leest voor uit haar puberdagboek en Riet Brusselaars vertelt waar ze soms letterlijk en figuurlijk allemaal tegenaan loopt omdat ze blind door het leven gaat.
Ook Willem Jongeneelen levert een eigen bijdrage: hij vertelt over zijn nog te verschijnen boek ‘De Verzwegen Oorlog’ en leest een poprecensie voor. De journalist interviewt vervolgens ex-profwielrenner en huidig bondscoach Koos Moerenhout. Zangeres Elly Kellner begeleidt zichzelf op de gitaar en zingt een aantal persoonlijke liedjes.

Aanvangstijd

Om 15:00 uur start de inloop, tussen 15:30 en 17:30 uur worden de verhalen verteld. Bezoekers betalen vijf euro entreegeld en ontvangen daarvoor ook een drankje en een hapje. Vanwege de corona maatregelen is het aantal plaatsen helaas beperkt. Voor een plaatsje is reserveren noodzakelijk. Dit kan via witteda@hotmail.com. Toewijzing geschiedt op volgorde van aanmelding.