Steenbergse Stadsherauten popelen om weer te kunnen starten

STEENBERGEN – De Steenbergse Stadsherauten zijn na een oproep in Steenbergse Courant op volle sterkte. Er hebben zich nieuwe leden aangemeld die de geschiedenis van Steenbergen naar hartenlust gaan vertellen aan belangstellenden die aan de wandeling van de herauten deelnemen. Het wachten is nu op de verruiming van de coronamaatregelen.

De groep stadsherauten telt nu twaalf leden. Dit zijn in willekeurige volgorde: Hanneke Meulblok, Claudia de Groen, Cees van Herel, Peet vd Zande, René Baarendse, Patricia Lebeau, Annie Kranendonk, Chiel Veraart, Angeline vd Wal, Wim Visser, Henk van Kuijk en Ad van Sittert.

Het is de bedoeling om iedere laatste zaterdag van de maand een reguliere stadswandeling te maken. Tenminste als de coronamaatregelen dit veilig toelaten. Elke wandeling begint op de betreffende zaterdag om 13:00 uur en start vanaf het VVV steunpunt in de Gummaruskerk. Een wandeling duurt twee uur en de bijdrage van de deelnemers is 2,50 euro per persoon. Aanmelden vooraf kan via stadsherauten2019@gmail.com, via de plaatselijke VVV of via één van de herauten. Het is echter niet noodzakelijk om vooraf aan te melden.

Planning van de wandelingen

De eerste wandeling van het nieuwe seizoen zou op 24 april plaatsvinden maar werd vanwege de coronamaatregelen afgelast. De planning voor de andere data is als volgt: zaterdag 29 mei – 26 juni – 31 juli – 28 augustus en 25 september.

Beelden bij dit artikel