Steenbergse Rolls Royce onder de aardbeien gelanceerd

STEENBERGEN – Op het landgoed tussen de kassen van aardbeienboer Rini Goossens aan de Gagelweg is vandaag de eerste Sweet Eve-aardbei van VitalBerry gepresenteerd. Oftewel: ‘de Rolls Royce onder de aardbeien’, zoals de teler de speciale, smaakvolle variant noemt.

Voornaamste spreker tijdens de lancering was de Engelsman Peter Vinson, meester-teler en bedenker van de Sweet Eve. Hij vertelde aan elf uitgenodigde leerlingen uit groep acht van basisschool De Nieuwe Veste over zijn teeltprogramma, dat maar liefst 25 jaar in beslag nam.

Het verschil tussen de Sweet Eve en de ‘gewone’ aardbei in de supermarkt zit hem in de bijzonder zoete smaak, aldus Vinson. Na zijn verhaal mochten de kinderen, die ook als testpanel optraden, de eerste pluk doen en hun mandje met aardbeien overhandigen aan wethouder Vincent van den Bosch.

De Sweet Eve-aardbei is vanaf komende maandag, naast de ‘gewone’ aardbei, exclusief verkrijgbaar zbij  alle grote Albert Heijn-winkels in Nederland. In totaal zijn er in ons land drie bedrijven die deze speciale aardbei telen.