Steenbergse Markt wordt het grote Sinterklaas-plein

STEENBERGEN – Als we de supermarkten moeten geloven, staat de goedheiligman al een paar maanden bijna op de stoep. De echte Sint-fan weet wel beter. Want in de niet-commerciële realiteit roepen we pas vanaf volgende week uit volle borst: Hij komt! Na de intocht in Nederland stomen Sint en Pieten in één streep door naar de haven van Steenbergen, waar zij op zondag 17 november om 12.30 uur welkom worden geheten door een ongetwijfeld uitzinnige schare kinderen.

Vanaf de haven gaat Sint naar de Markt waar het de rest van de middag één groot feest is. Met zang en dans, knutselarij en rijmelarij. De kids kunnen zich laten schminken, op de foto met de goede ouwe Sint en hun Pietendiploma halen op een nieuw, uitdagend parcours. Natuurlijk zal er iets niet helemaal goed gaan, want ook dat hoort nu eenmaal bij het Sinterklaasfeest. Evenals de geruststellende wetenschap dat het altijd weer goed komt.

Sponsoren

De kinderen kunnen zich thuis al voorbereiden op de komst van de Sint want de Muziekpiet heeft het liedje van vorig jaar op het grote Smoelenboek gezet en de Danspiet doet voor hoe het dansje gaat (Facebook: Stichting Sinterklaas Steenbergen).
Aan familiebezoeken doet de Stichting Sinterklaasintocht Steenbergen niet meer, vanwege het vele werk dat dit met zich meebracht voor de drukbezette vrijwilligerspieten. Wel is het mogelijk om via een sponsorbijdrage bezoek van Pieten en/of Sint thuis of op het bedrijf te krijgen. Voor meer informatie hierover kan men mailen mail met sinterklaasintochtsteenbergen@gmail.com. De sponsorpakketten lopen van 100 euro tot 250 euro.

Uitgekookt bij Myra Ceti

Op zaterdag 23 november komt er om 15.00 uur een professionele Pietenshow naar Myra Ceti met de voorstelling ‘Uitgekookt’ Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van de Steenbergse theaterschool voor een bedrag van 7 euro. Haast is geboden want anders vindt men de hond in de pot!
Op zaterdag 30 november maken de Pieten ‘Ons Steenbergen’ op uitnodiging van het Retail Platform Steenbergen de binnenstad onveilig. Wat zij precies uitspoken blijft nog even geheim.

Liepen de Pieten vorig jaar al strak in het nieuwe pak, dit jaar kregen zij een frisse coupe dankzij een bijdrage uit de Rabo Clubkas. Daarmee zijn ze klaar voor weer een intocht in Steenbergen.

Door: Dasja Abresch