Steenbergse Lean de Ruiter opnieuw tweede bij fotowedstrijd West Brabantse Waterlinie

STEENBERGEN – Bergen op Zoom – Aan het eind van de middag reikte wethouder Petra Lepolder de jaarprijs uit van de fotowedstrijd West Brabantse Waterlinie. Dit jaar ging deze prijs naar een Roosendaler, vorig jaar was Steenbergenaar Ian Segers de gelukkige. Ook dit keer behaalde Lean de Ruiter uit Steenbergen een tweede prijs.

De uitreiking werd gedaan in de Gevangenpoort in Bergen op Zoom. Niet zonder reden, want de winnaar van de mooiste foto van 2017 ontvangt een toegang tot de Escaperoom in dit Bergs monument. De inzendingen van het afgelopen jaar werden beoordeeld door juryvoorzitter Cees van Kempen (uit Nieuw-Vossemeer) en de wethouders Lepolder (Steenbergen) en Van der Velden (Bergen op Zoom).

Wikken tussen twee foto's

Volgens Van Kempen was ook dit jaar de keuze bijzonder lastig. Uiteindelijk bleven twee foto’s over waarbij de jury twijfel had welke als winnaar te kiezen. De foto van Roosendaler Jeroen Jonkers werd uiteindelijk als nummer één gekozen: een beeld van de ‘Mozesbrug’ in Fort Roovere. Nummer twee werd ‘Help mijn vrouwtje heeft een hobby@ijsbaan de Kruisbeek’ van Lean de Ruiter uit Steenbergen. (zie foto van fiets met beek op de achtergrond). Lean de Ruiter kon niet bij de uitreiking aanwezig zijn.

Kruislander Ad Timmermans kreeg een bijzondere prijs overhandigd. Omdat de Kruislander tot nu toe 23 foto’s heeft ingestuurd en telkens net naast de boot viel, krijgt hij een fotoboek met deze foto’s.

Lees meer in Steenbergse Courant van a.s. vrijdag.

Tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl