Steenbergse kermis van start

Steenbergen – Vanaf vandaag, vrijdag 12 juli tot en met maandag 15 juli is het Kermis in Steenbergen. Ruim veertien families strijken met hun attracties neer op de Markt en Westdam.

Danny Polman en zijn moeder Frida de Voer, eigenaren van de botsauto’s, organiseren de komende drie jaar het kermisweekend. ‘Zoals ieder jaar openen we de kermis op vrijdag met de kortingsbonnenactie. Deze bonnen zijn verspreid bij verschillende winkeliers. Zaterdag kunnen vanaf 15.00 uur alle kinderen met de Minions op de foto. Op maandag wordt er bij iedere attractie korting gegeven.’ vertelt organisator De Voer.

Ondanks andere samenstelling toch mooi aanbod

Frida de Voer: ‘De samenstelling van de kermis is gewijzigd ten opzichte van andere jaren. De gemeente heeft de exploitanten namelijk pas in april laten weten of ze mochten komen. Normaliter weten wij in januari al waar we staan. Sommigen hebben hierdoor besloten om op een andere kermis te gaan staan dit jaar. Desalniettemin hebben we voor alle leeftijden een mooi aanbod attracties staan. De weersomstandigheden zijn ook perfect voor de kermis. Dus we hopen een mooi weekend tegemoet te gaan’.

Foto: Vanaf woensdagavond waren de kermisexploitanten in de weer om hun kermisattracties op te bouwen op Steenbergse Markt en Westdam. “Anneke Welzijg van ‘Anneke’s draaimolen’ is vanuit Rumpt bij Leerdam in Steenbergen neergestreken. Ze krijgt bij de opbouw van haar draaimolen assistentie van Bert Koelmans. “We hopen een goede kermis te draaien. Het ziet er naar uit dat het weer goed mee gaat werken”, aldus een hoopvolle exploitante.

Foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant
Door: Michelle Douw