Steenbergse jongen (15) gearresteerd voor dodelijke steekpartij

STEENBERGEN – Een 15-jarige jongen uit Steenbergen en een 16-jarige jongen uit Rilland zijn eerder vanavond aangehouden in verband met een dodelijke steekpartij die afgelopen zondag in Middelburg plaatsvond. Bij het incident raakte een 15-jarige jongen uit die plaats zwaargewond. Eerder vandaag overleed hij aan zijn verwondingen.

Zondagmiddag 9 januari om 12.10 uur kreeg de politie een melding dat aan de Meanderlaan in Middelburg een jongen zwaar gewond was geraakt tijdens een steekincident. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vandaag overleed.

Zicht op identiteit

Na de melding van het steekincident startte de politie met een sporenonderzoek op de plaats delict. In de omgeving werd met een speurhond gezocht. Met een politiehelikopter werden luchtfoto’s gemaakt. Ook werden meerdere getuigen verhoord. Maandag hebben politieduikers in de buurt van de Meanderflat waar de steekpartij plaatsvond in een water gezocht. Door de resultaten van het onderzoek kreeg de politie zondag al zicht op de identiteit van twee jongens.

Sinds zondag was de politie al op zoek naar hen, maar ondanks herhaalde pogingen konden ze nog niet eerder worden aangehouden. Woensdagavond ontdekte de politie het tweetal en werden ze opgepakt. Het tweetal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze worden donderdag verhoord.