Steenbergse Isis Verbeek gaat voor vijfde wereldtitel kickboksen

STEENBERGEN – Alle ogen mogen dan gericht zijn op het titanengevecht tussen de roemruchte Badr Hari en kickbokser Rico Verhoeven uit Halsteren; op 10 december verschijnt in dezelfde ring van de Glory World Series in het Duitse Oberhausen ook de Steenbergse Isis Verbeek (21). Zij heeft al een Europese en vier wereldtitels op haar naam staan en hoopt nu op het allerhoogste niveau te kunnen laten zien wat zij in haar mars heeft.

De kickbokster staat sowieso in de halve finale, tegen de Française Amel Dehby. Als ze die partij wint, volgt later op de avond de finale, tegen een Canadese of een Amerikaanse. En voor minder doet Isis het niet.

In het normale leven is ze echter de bescheidenheid zelve, dat verklaart allicht waarom ze weliswaar in de kickbokswereld tot de grote namen behoort, maar in onze omgeving nog nauwelijks de bekendheid geniet die ze verdient.

'Ik hou er niet van om op te scheppen over mijn prestaties'

,,Ik ben niet iemand die met mijn prestaties loopt te pronken, hou er niet van om patserig of uitsloverig te doen. Ik doe gewoon mijn ding,’’ vertelt de tenger ogende geboren en getogen Steenbergse.

Met haar 54 kilogram komt ze uit in het zogeheten bantamgewicht, maar haar tegenstanders zijn vaak wel een paar kilootjes zwaarder. In de ring ontpopt Isis zich tot een ware ‘Fight Queen’, zo blijkt als je haar intikt op Google. Waar ’m dat verschil in zit? Isis kan het je niet vertellen. ,,Dat gaat vanzelf. Ik wil altijd winnen, maar ook plezier hebben vind ik heel belangrijk.’’

'Alleen met aanleg kom je er niet, het is ook een kwestie van keihard trainen'

Isis beoefent het kickboksen al sinds haar achttiende op professionele basis. Als 11-jarig meisje, dat op de Maria Regina zat, kwam ze met de sport in aanraking. ,,Daarvoor heb ik vijf jaar aan judo gedaan, maar toen ik het kickboksen ontdekte wist ik meteen: dat wil ik ook.’’ Ze bleek al snel over veel talent te beschikken voor het kickboksen. ,,Maar alleen met aanleg kom je er niet, het is ook een kwestie van keihard trainen.’’

Op haar vijftiende pakte ze de Europese titel bij de junioren, op haar zeventiende volgde de eerste wereldtitel, ook nog bij de junioren. Vervolgens zegevierde ze drie keer in de A-klasse bij wereldkampioenschappen.

Allerhoogste niveau ter wereld

In juni van dit jaar mochten er voor het eerst vrouwen meedoen aan een wedstrijd van de organisatie Glory, vergelijkbaar met de Grand Prix in de Formule 1. ,,Het hoogste van het hoogste,’’ weet Isis, die als één van de acht beste dames van de wereld werd uitgenodigd voor het kickboksgala in Amsterdam.

Dankzij haar succesvolle kickbokscarrière heeft Isis al heel wat van de wereld gezien. Zo vocht ze wedstrijden in landen als Italië, Tsjechië, Suriname, China en Japan. Met name in het verre oosten gebeurde dat ook voor grote toeschouwersaantallen, zoals die ook volgende week zaterdag in de König-Pilsener Arena van Oberhausen op de tribunes zullen zitten.

Hoe het daarna verder zal gaan? ,,Dat hangt voornamelijk af van de vraag of ik kampioen word. Als dat lukt, zal ik alleen nog maar op Glory-evenementen in actie mogen komen en mag ik sowieso meermaals mijn wereldtitel verdedigen.’’