Steenbergse horecagelegenheid herbergt hennepkwekerij

STEENBERGEN – De politie heeft bevestigd dat er aan het begin van de middag een “werkende hennepkwekerij” in Steenbergen is opgerold. Hierover werd al eerder bericht door KijkopSteenbergen. Het gaat om een horeca-etablissement aan de Kaaistraat, al vond de inval plaats via de achterzijde aan de Berenstraat. In het pand werden 499 planten aangetroffen in een “verborgen ruimte”. Bij het betreden van die ruimte raakte een agent gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

“Agenten startten een onderzoek nadat zij informatie hadden gekregen dat in het horecapand/woning mogelijk een hennepkwekerij zou zijn,” zo staat in het persbericht dat de politie zojuist uit deed gaan. In het pand zijn drie personen aangehouden en naar het bureau gebracht voor verder onderzoek. Een medewerker van het energiebedrijf stelde vast dat er sprake was van diefstal van stroom. De hennepkwekerij wordt door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld en vernietigd.

De gemeente is geïnformeerd over het aantreffen van de hennepkwekerij.

Op basis van het zogenaamde Damocles-beleid is het de bevoegdheid van de burgemeester om het pand voor langere tijd te sluiten. Gezien eerdere voorvallen zal burgemeester Ruud van den Belt hier zeker toe over gaan. Volgens het beleid van de gemeente Steenbergen kan het pand voor zes maanden gesloten worden. Ook is het mogelijk dat de horecavergunning wordt ingetrokken. De procedure tot de beslissing over sluiting neemt zes tot acht weken in beslag.