“Steenbergse haven is Steenbergs mooi”

STEENBERGEN – Gisteravond is de haven van Steenbergen officieel geopend. Dat gebeurde met toespraken, een signaal van een antieke scheepshoorn, met een spectaculaire flyboard demonstratie en met gezongen delen uit de Carmina Burana. Aansluitend verzorgde harmonie Volharding voor een avondvullend programma gevolgd door een optreden van Persi Swing Collective Bigband.

“We kunnen trots zijn op deze prachtige haven. Er waren al veel complimenten voor. Onder meer van de commissaris van de Koning die de haven on-Steenbergs mooi vond. Dat ben ik niet met hem eens: de haven past bij Steenbergen, want Steenbergen is mooi en heeft vele prachtige plekken”, zo stelde burgemeester Ruud van den Belt in zijn openingstoespraak. Hij sprak zijn trots uit. Niet alleen vanwege de mooie haven, maar zeker ook vanwege de enorme samenwerking die vanwege de officiële opening is gerealiseerd door alle aan de festiviteiten deelnemende partijen.

Coöperatiefonds

Ed Vreman, directievoorzitter van Rabobank Zuidwest-Brabant, vertelde zich vereerd te voelen om tijdens de opening een woordje te kunnen spreken. Hij benadrukte de verbondenheid van Rabobank met Steenbergen en liet weten dat de financiële ondersteuning vanuit het coöperatiefonds door de ledenraad van de bank is goedgekeurd. Via het fonds bestemt Rabobank een gedeelte van de winst voor ondersteuning van maatschappelijke en sociale initiatieven.

Geen gemopper

Ook wethouder Cors Zijlmans liet weten dik tevreden te zijn met het gerealiseerde resultaat. “In Steenbergen wordt veel gemopperd. Maar ik heb nog niemand horen mopperen over de vernieuwde de haven”, aldus de wethouder, onder wiens verantwoordelijkheid de haven zijn enorme opknapbeurt kreeg.

Lof

Tussen alle complimenten is er een voor de organisatie van de officiële opening dik op zijn plaats. Die is kortgezegd super. Lof voor Jan Ligtenberg, zijn vele helpers achter de schermen en lof ook voor de deelnemende verenigingen en organisaties. Te beginnen bij het projectkoor rond Sasso Montenari, zeker ook bij Volharding en de Persi Swing Collective Bigband die gisteravond een bijzonder aangename muzikale bijdrage leverden. Als de komende feestonderdelen net zo goed verlopen dan mag ‘Steenbergen’ ook op dit punt beslist niet mopperen.

En vandaag . . .

Vandaag verzorgen vijf bands tussen 11:00 en 17:15 uur een optreden op het grote podium en er zijn tal van attracties, er is een historische bijdrage in het Zaaltje van Brasserie De Kaai, er is een wandeltocht langs fort Henricus – start om 13:00 uur – en vanavond is er Aqua Musica dat het muzikale hoogtepunt moet worden. Dit begint om 21:00 uur met vanaf 20:00 uur de K-street jazzband en de fotopresentatie Stb Waterland door fotoclub Steenbergen.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl