Steenbergse Dansmarathonners 28 uur op de dansvloer

STEENBERGEN – Afgelopen weekend deden de Steenbergse Monique de Groot en haar partner Nick Sebrechts mee aan de Dansmarathon van SBS6. Het tweetal redde het om 28 uur lang de sterren van het Bredase Breepark te dansen. Niet genoeg voor de winst, maar lang genoeg om terug te kijken op een mooi avontuur.

De keuze om na 28 uur te stoppen, was volgens Monique een bewuste: “We zijn allebei professionele dansers en hadden nog een drukke werkweek voor de boeg. We hadden van tevoren al besloten dat we mee wilden doen op een manier die voor onze lichamen verantwoord was, maar waarbij we ook alles wilden geven wat we hadden.”

Gewrichtspijn en blaren

Ondanks dat het duo de strijd ‘verantwoord’ aanging, was het een dag later toch moeizaam opstaan. “We hadden flinke gewrichtspijn als gevolg van het lange belasten. Ook hadden we een paar fikse blaren. Maar als ik zag hoeveel kilometers tape er op de andere deelnemers zat, viel het bij ons waarschijnlijk nog wel mee,” lacht de Steenbergse danseres die oprichter is van de plaatselijke dansschool Sjappoo. “We hebben het er allemaal voor over gehad.”

Volgens Monique was het een ervaring die Nick en zij nooit meer zullen vergeten. “Zeker na een tijd waarin we een groot deel van ons werk niet uit konden oefenen en een evenement als dit lang niet mogelijk was. We hebben er daardoor alleen al dubbel van genoten.”

(Door Dasja Abresch)