Steenbergse Culturele Hapjestour: culinair en leerzaam wandelgenot

STEENBERGEN – Vijf horecabedrijven in hartje Steenbergen lanceren een nieuw fenomeen: de Steenbergse Culturele Hapjestour. Een wandeltocht door het centrum van de stad, afgewisseld met vijf smakelijke tussenstops. Een ervaring die zowel smakelijk als leerzaam is, want de lokale Stadsherauten zorgden voor een routebeschrijving van plekken en huizen die de deelnemers onderweg tegenkomen. Dat de inwoners van Steenbergen snakken naar een uitje blijkt wel uit het feit dat de eerste editie binnen enkele uren uitverkocht was, na slechts één melding op Facebook. Wie misgreep krijgt een nieuwe kans voor de zondagen 21 en 28 maart. Haast is geboden, want vol = vol en dat gaat blijkbaar snel.

Foto: Ewout van den Berg van Brasserie De Kaai is aangenaam verrast door het succes van de Steenbergse Culturele Hapjestour. Binnen enkele uren waren de honderd tickets van de eerste editie uitverkocht. Tijdens een 5 kilometer lange wandeling krijgen de deelnemers smakelijke hapjes en uitleg over bijzondere locaties en gebouwen langs de route zoals over de Witte Villa op de achtergrond van de foto.
Foto en artikel: Dasja Abresch © Steenbergse Courant


In de ledeneditie van Steenbergse Courant van deze vrijdag 5 maart staat hierover een uitgebreider artikel met meer informatie.
Word lid van Steenbergse Courant en ontvang deze editie alsnog digitaal en vervolgens de krant elke week in de bus.
Daarnaast krijgt u de komende edities wanneer u dat wenst ook nog eens gratis digitaal toegestuurd.