Steenbergse Courant is 140 jaar: bijzondere felicitatie van de burgemeester

Steenbergen – De eerste editie van de Steenbergse Courant verscheen op woensdag 30 maart 1881. De uitgever P.A.Vermeulen startte vier jaar daarvoor in 1877 drukkerij P.A.Vermeulen – thans Vermeulen Steenbergen – en begon een kantoorboekhandel. De Courant bereikt nu de 140-jarige leeftijd en gaat met deze editie zijn 141e jaargang in. Ter gelegenheid daarvan ontving het team van Steenbergse Courant – aangevoerd door inmiddels de vierde en vijfde generatie Vermeulen – een bijzondere felicitatie van burgemeester Ruud van den Belt.

Het team van de Courant werd verrast met een prachtige – en smakelijke – taart met bovenop een eetbare replica van de voorpagina van de eerste editie. De burgemeester liet de taart vergezeld gaan van een persoonlijke brief.

“Zoals veel inwoners van onze gemeente dat sinds jaar en dag doen en vele generaties dat voor ons hebben gedaan, kijk ik elke week met grote belangstelling uit naar de nieuwe uitgave van de Steenbergse Courant. Bij het lezen ervan realiseer ik me vaak hoe bijzonder het is dat deze krant nu al 140 jaar bestaat en telkens weer vol staat met het nieuws uit alle kernen, interessante wetenswaardigheden, mooie verhalen over de meest uiteenlopende onderwerpen en interviews met mensen die onze gemeenschap op allerlei manier kleur geven”, zo laat de burgemeester weten.

Eerste bijbaantje

Hij schrijft ook: “De langdurige familiegeschiedenis die erachter schuil gaat, maakt het allemaal nog specialer. Waarnaast natuurlijk ook tal van medewerkers die in de loop der tijd er mede voor hebben gezorgd dat de courant kon blijven bestaan. Niet zelden ook was en is het bezorgen van de Steenbergse Courant voor kinderen in onze gemeente bovendien hun eerste bijbaantje”.
Burgemeester Van den Belt brengt zijn hartelijke felicitatie over en spreekt de wens uit dat er ‘vanuit jullie grote betrokkenheid bij onze samenleving’ nog vele jubilea mogen volgen. “In mijn overtuiging blijft er ook in de toekomst een grote behoefte aan een lokaal medium van deze statuur”.

Het team van Steenbergse Courant en Vermeulen Steenbergen is blij met deze blijk van waardering. En hoopt dat leden, lezers en adverteerders van de Courant er ook zo over denken. Ook zij zorgen er immers voor dat de Steenbergse Courant bestaansrecht heeft.

[ door Peter Vermeulen ]