Steenbergse Courant heeft redactiewisseling

STEENBERGEN – Steenbergse Courant start het nieuwe jaar met een veranderde redactie. John Nijssen – die sinds oktober 2011 het hart van de redactie vormde – verlaat deze op eigen verzoek. Dasja Abresch blijft haar bijdrage leveren en zal samen met Peter Vermeulen en een team van correspondenten en fotografen de lezers van de Courant en KijkopSteenbergen.nl op de hoogte houden van het nieuws in de gemeente Steenbergen. Zij worden ondersteund door Martijn Hagens en Elly Looijen die de redactieplanning voor hun rekening gaan nemen.

John Nijssen nam in oktober 2011 het stokje over van Bep Tielemans, die samen met wijlen Truus Bosters, het nieuws uit de gemeente Steenbergen beschreef. Daarmee keerde John terug naar zijn oude nest, want hij begon in 1985 zijn journalistieke loopbaan bij Steenbergse Courant. Na zijn eerste start bij deze krant was John werkzaam bij Brabants Nieuwsblad, De Stem en vervolgens BN/De Stem in de regio’s West-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen. Een aantal jaren was hij editie chef bij AD Rotterdams Dagblad.

Steenbergse Courant was blij met zijn terugkeer. Naast ruime journalistieke ervaring bracht John zijn brede kennis en grote betrokkenheid bij de lokale gemeenschap in. De afgelopen vijf jaar heeft hij zich met hart en ziel ingezet en zorgde hij er wekelijks voor dat de krant gevuld was met wetenswaardig nieuws en uitstekende achtergrondverhalen. Ook was hij een uitstekend planner en organisator.

Met respect
Bij Steenbergse Courant betreuren wij het besluit van John om te stoppen met zijn werkzaamheden voor onze redactie. We verliezen hiermee een uitstekend lokaal journalist en een prettige collega. Maar we respecteren zijn keuze.

John hierover: “Ik heb met heel veel plezier voor Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl gewerkt. Daarbij zag en zie ik nadrukkelijk het belang van deze krant en de website voor onze gemeenschap. De Courant heeft in de afgelopen 140 jaar over onnoemlijk veel activiteiten en zaken die hier speelden bericht. En deze daarmee ook gestimuleerd. De afgelopen vijf jaar heb ik daar mijn bijdrage aan geleverd en steeds mogen ervaren hoe goed de krant wordt gelezen. Ook via KijkopSteenbergen.nl bereiken we dagelijks een groot lezerspubliek, van jong tot oud”.

Tijd voor iets nieuws
“Het was een geweldige tijd, maar het kostte ook enorm veel energie. Ik ben zeer perfectionistisch ingesteld en daardoor werd het ook een forse belasting voor me. Daarbij komt dat er in de afgelopen vijf jaar ook nogal wat in Steenbergen is gebeurd en die zaken gingen me – zo betrokken als ik me voel – niet in de koude kleren zitten. Ik merkte dat dit alles een flinke aanslag betekende op mijn gezondheid en wil voorkomen dat dit hiervan te koste gaat. Vandaar dat ik begin 2016 al had aangegeven dat ik een andere weg wilde inslaan. Nu is het dan zover. Ik neem met gemengde gevoelens afscheid, maar heb mijn keuze gemaakt. Het is tijd om mijn horizon te verbreden. Wellicht in de freelance journalistiek, daar liggen voor mij opties die minder intensief zijn. Maar ik neem de tijd om rustig een afgewogen keuze te maken. Ik wil graag iedereen bedanken met wie ik de voorbije jaren heb samengewerkt en te maken heb gehad.”, aldus John Nijssen.