Steenbergse burgemeester bekijkt veiligheid uitgaansleven

STEENBERGEN – Binnenkort zal burgemeester Ruud van den Belt de raad moeten adviseren over het wel of niet plaatsen van camerabeveiliging in het uitgaansgebied op de Markt. Het onderwerp veiligheid staat al tijden hoog op de agenda, zowel bij de gemeenteraad, de horecaondernemers en niet in de laatste plaats bij de Steenbergenaren zelf. De burgemeester wilde naast alle feitelijke informatie vooral zelf ervaren hoe de sfeer is op een uitgaansavond, en daarom draaide hij een nachtdienst mee bij de politie. 

Het was al bij al een rustige avond en dat gaf Van den Belt tijd om eens met wat uitgaansjeugd te praten. Ook hoorde hij de mening van een aantal horeca exploitanten, die de komst van camera’s zeker toejuichen.

Er is inmiddels een veiligheidsanalyse gedaan waarin alle incidenten uit de afgelopen periode op een rijtje zijn gezet en inwoners van Steenbergen konden op internet een enquête invullen. Na een rapport van de burgemeester zal de gemeenteraad uiteindelijk moeten beslissen of de investering van zo’n 120.000 euro zinvol is. Mochten er camera’s komen, dan is dat het eerste half jaar op proef, waarna er een evaluatie plaatsvindt. De burgemeester kijkt aan het einde van zijn nachtelijke tocht door het centrum terug op een geslaagd bezoek. Zijn indrukken zal hij verwerken in zijn advies dat begin juni naar de gemeenteraad gaat 

(Door Nicole van de Donk)