Steenbergse bouwclub ‘Vor Mekaor’ spekt clubkas met rommelmarkt

NIEUW-VOSSEMEER – Al een aantal jaren organiseert bouwclub Vor Mekaor een rommelmarkt. Niet zoals je zou verwachten in Steenbergen. Nee, ze huren een zaal bij de Vossenburcht in Nieuw-Vossemeer. Dit lijkt opmerkelijk, maar is eigenlijk eenvoudig te verklaren.

Angela van Eekelen, trouw lid van de club, werkt namelijk in de Vossenburcht. “Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten.” Legt ze uit. “Wij hebben een prima, betaalbare ruimte en de Vossenburcht heeft weer een activiteit.”

Samen met een groep van ongeveer 8 bouwers stond ze zondag vanaf tien uur gereed om bezoekers te verwelkomen. “Toen we aan kwamen rijden stonden er al mensen voor de deur te wachten.” De rommelmarkt, die twee keer per jaar gehouden wordt, heeft een aantal trouwe bezoekers. “Er zijn mensen die weten dat we altijd leuke spulletjes tegen lage prijzen aanbieden. Zij komen meestal vroeg, want dan is er nog volop keuze,” vult Iwan van Eekelen, de echtgenoot van Angela, aan.
Alles wat te koop wordt aangeboden komt uit eigen voorraad. De club zamelt het hele jaar door spullen in. “Mensen bellen of sturen een bericht en wij halen het op of men brengt het. Op deze manier halen we geld op om te kunnen bouwen. Want dat is natuurlijk het doel van onze club.” Angela en Iwan maken al jaren deel uit van bouwclub Vor Mekaor. Zelfs nu ze een gezin hebben, want de meiden gaan gewoon mee, ze vinden het prachtig.

Binnenkort gaat het bouwseizoen weer van start. “We huren een deel van de gemeenteloods ‘Het Zeil’ samen met nog twee bouwclubs. Dit bevalt prima, we zijn er erg blij mee. Maar de kosten zijn natuurlijk wel hoger, daarom zijn we zo blij dat er zoveel mensen op de rommelmarkt afkomen. Naast de inkomsten van sponsoren en donateurs kan de bouwclub elke besteedde euro goed gebruiken". Aan de bezoekers zal het niet liggen. Met de tassen goed gevuld vertrekt een groepje dames richting auto. Weer wat hebbedingetjes rijker.

Tekst: Tineke Feskens foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl