Steenbergse begraafplaats krijgt asfaltpaden

STEENBERGEN – Het vrijwilligersteam dat zich onder leiding van Ad van de Par bezig houdt met het onderhoud van de begraafplaats aan de Nassaulaan heeft opnieuw een fikse klus geklaard. Deze bestond uit tal van voorbereidende werkzaamheden om de asfaltering van de wandelpaden op de begraafplaats mogelijk te maken. Dit asfalteren gebeurt aanstaande vrijdag. Deze dag is de begraafplaats voor bezoekers gesloten.

Vrijdagochtend begint BAM infra om 7:00 uur met de werkzaamheden. Als alles meezit, dan is men voor donker klaar en kunnen de geasfalteerde paden zaterdagochtend weer worden belopen.

Het asfalteren van de looppaden wordt gedaan omdat steeds meer bezoekers van de begraafplaats moeite hadden om zich op de huidige paden – die voorzien zijn van Rode Mijn – te verplaatsen.

Crowdfunding

Er wordt binnenkort een crowdfunding actie opgestart om zoveel mogelijk van de kosten van het asfalteren gedekt te krijgen. Die kosten zijn overigens zo laag mogelijk gehouden door de grote zelfwerkzaamheid van het onderhoudsteam.

foto's: Ad van de Par ©2017