Steenbergse band ‘Messy Words’ boekt succes in talentenjacht

STEENBERGEN – De jonge band ‘Messy Words’ timmert flink aan de weg. Afgelopen zondag heeft de 4-koppige band zich geplaatst voor de Brabantse voorronde van de talentenwedstrijd Kunstbende. In het Willem Twee Poppodium in Den Bosch eindigde Messy Words na een spannende liedjeswedstrijd op de derde plaats en dat was genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. 

Kunstbende is een organisatie die elk jaar een landelijke wedstrijd organiseert voor jong en creatief talent tussen de 13 en 18 jaar. De bandleden van Messy Words, te weten drummer Jaimie Masseurs (18), gitarist Tijn Moerkerken (13), bassist Willem de Groen (17) en zangeres en toetsenist Doris Kroon (16), zijn ambitieus en wilden dus wel een gooi doen naar de winst in de selectieronde Muziek. Met een cover en een eigen geschreven nummer maakten ze indruk op de jury. Samen met nog twee andere acts mogen ze door naar de Brabantse voorronde.

“Zoveel mogelijk podiumervaring”

Die wordt op 19 april gehouden en dan zal Messy Words het opnieuw moeten opnemen tegen vijf andere acts. Als ze daar als winnaar uit de bus komen, dan mogen ze Noord-Brabant vertegenwoordigen tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op 27 juni in Amsterdam. De band keek na afloop tevreden terug op hun optreden: “We willen graag zoveel mogelijk podiumervaring opdoen en willen in de toekomst met meer eigen nummers komen.”

Wat betreft die podiumervaring zit het wel goed, want op vrijdag 22 mei 2020 mogen ze optreden op het festival Steenbergen Live!

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl