Steenbergs Stadsstrandje krijgt vorm in De Meermin

STEENBERGEN – Gistermiddag is begonnen met de aanleg van het zogenaamde stadsstrandje. Niet zoals aanvankelijk nog werd bedacht in de buurt van het Aquaduct, maar in zwembad De Meermin. Hier wordt het voormalige volleybalveld omgetoverd tot een beach-volleybalveld.

Het idee van een stadsstrand was het winnend idee in het jongerendebat dat in februari 2016 werd afgesloten. De toenmalige ‘Evenementenpartij’ met eindexamenleerlingen van MAVO ’t R@velijn won het debat en kreeg voor het idee van een stadsstrand een bedrag van 2.500 euro beschikbaar. De leerlingen van de Evenementenpartij zijn inmiddels van school, de huidige leerlingen gingen in gesprek met gemeente Steenbergen. Na wat onhaalbare locaties is uiteindelijk gekozen voor zwembad De Meermin. Hier wordt het volleybalveld nu dus getransformeerd.

Even wennen, maar alle medewerking

Aan badmeester Leo Holierhoek de vraag of al dat zand geen problemen gaat opleveren. “Als ik eerlijk ben moesten wij hier wel even wennen aan het idee. We hebben namelijk een prachtig schoon bad en zo’n zandstrand geeft je wel zorgen. Er zijn echter duidelijke afspraken gemaakt en we zullen het effect van het zand goed in de gaten moeten houden. Aan de andere kant gaan wij als team nieuwe zaken niet uit de weg en staan we open voor ideeën. We hebben ook wat zaken geregeld. Denk daarbij aan terrasmeubilair, zitzakken en ook een zonnedoek-overkapping. Daarmee wordt een prettig hoekje gecreëerd. Er zijn ook duidelijke afspraken gemaakt voor wat betreft de openingstijden. Die lopen parallel aan die van het zwembad. En iedere bezoeker voor het strandje moet net als alle andere bezoekers beschikken over een abonnement of een kaartje kopen”.