Steenbergs kwartiertje levert tegen Steen eerste competitiewinst op.

Steenbergen – Steen      3-0

STEENBERGEN – Daar was dan eindelijk die eerste competitiewinst voor v.v. Steenbergen. Na verliespartijen tegen Terneuzen , VVR en Philippine en een 0-0 gelijkspel thuis tegen Sc. Gastel wisten de Blauwwitten afgelopen zondag thuis tegen Steen een 3-0 overwinning uit het vuur te slepen.

Geen hoogstaande wedstrijd overigens, een wedstrijd zelfs die net als de wedstrijd tegen Sc.Gastel op een 0-0 leek te gaan eindigen. Totdat Steenbergen in de 77e minuut via een kopbal van de kleinste man op het veld – Lennart Boot – verdiend de leiding nam. Het verzet van Steen was vervolgens gebroken en mede door de inbreng van enkele wisselspelers wist Steenbergen in de laatste 10 minuten nog uit te lopen naar een 3-0 overwinning.
Een verdiende overwinning, niet omdat het spel altijd zo goed was, maar wel omdat de inzet en werklust uitstekend bleek.
Er werd – deze keer gelukkig vanaf het begin – gestreden voor elke meter maar te vaak ook werd er onnodig balverlies geleden, waardoor veel arbeid weer weinig opleverde.
Als de precisie verbetert zat het spel ongetwijfeld nog gaan verbeteren, waardoor er gemakkelijker gevoetbald kan worden. Maar goed, het eerste schaap is over de dam waardoor de laatste plaats, in ieder geval voorlopig, is verlaten.

Prima begin Steenbergen

Geleerd van de dramatische start van een week eerder tegen Philippine pakte Steenbergen  direct de zaken goed aan. Het leverde in de 10e minuut de eerste scoringskans op toen Kevin de Jong de diepgaande Joshua van Willigen goed bediende, maar het schot van laatstgenoemde werd via de doelman van Steen tot hoekschop verwerkt.
Steenbergen bleef tot ongeveer de 20e minuut de betere ploeg, maar daarna kwam Steen beter in de wedstrijd.
Het leverde de Zeeuws Vlamingen het eerste kansje op, maar bij een goede voorzet vanaf rechts ging de Steen spits, tot opluchting van Steenbergen, onder de bal door.
Enkele afstandsschoten van Steen gingen vervolgens over of naast het doel van Blauwwit doelman Max Knook, waarna Joshua van Willigen zijn schot na een goede passeerbeweging eveneens naast zag gaan.
Zo’n 8 minuten voor rust kwam Boudein Bickel op aangeven van Joshua van Willigen in schietpositie maar ook zijn schot ging naast het doel van Steen.
Eén minuut later zorgde Marvin Braat dan wel voor de 1-0 door de Steen doelman met een mooie lob te verslaan. Helaas gebeurde dat in buitenspel positie, waardoor de goed leidende scheidsrechter deze treffer annuleerde.

Goede inzet

Steenbergen pakte ook in de tweede helft de zaken weer goed op door keihard te werken maar – zoals gezegd – vaak met te weinig rendement. Steen stelde daar overigens bar weinig tegenover waardoor doelman Max Knook zelden in beeld kwam.
De eerste kans voor Steenbergen na rust kwam er al na 3 minuten toen een vrije trap door de Steen doelman werd losgelaten, maar Mike de Hoog de rebound te gehaast over schoot. Een volgende vrije trap werd door Joshua van Willigen goed ingeschoten maar door de doelman tot hoekschop verwerkt hetgeen even later ook gebeurde na een kopbal van Marvin Braat.

Steenbergs kwartiertje

Nadat een aanval van Steen werd besloten met een kopbal die naast ging en Marvin Braat  was vervangen door Shantino da Silva was het in de 77e minuut Xander Burggraaff die een verre bal schoot richting Joshua van Willigen.
Die kopte de bal vervolgens prima terug tot de mee naar voren gekomen Lennart Boot en die wist koppend de Steen doelman te verslaan, 1-0.
Trainer Robin Borremans wisselde hierna de moe gestreden Kevin de Jong voor Achmed Dahir die – koud in het veld – zijn eerste actie besloot met een schot dat niet ver naast vloog.
Bij zijn 2e actie glipte Achmed Dahir op rechts op snelheid langs zijn tegenstander, legde de bal prima voor, waar Boudein Bickel klaar stond om de 2-0 binnen te schieten.
Twee minuten voor tijd volgde zelfs nog een derde doelpunt. Bas van Broekhoven veroverde op het middenveld de bal waarna hij invaller Tim den Houting vrij speelde.
Alleen voor de Steen doelman zorgde die – weliswaar in twee keer – voor de 3-0 eindstand. Een verdiende overwinning zoals gezegd die naar meer smaakt.

Uit tegen Hoeven

Zondag a.s. wacht de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen Hoeven en ook dan zal weer 100% inzet nodig zijn om een goed resultaat te behalen. Maar de Blauwwitten hebben laten zien dat ze daartoe in staat zijn.

Uitslagen en programma

Uitslagen senioren van zaterdag 19 en zondag 20 oktober: Steenbergen 1 – Steen 1: 3-0; Victoria’03 3 Steenbergen 3 (bekerwedstrijd)   4-4: Victoria’03 wint na strafschoppen; Wernhout dames – Steenbergen dames ( bekerwedstrijd): 3-2; Odio veteranen – Steenbergen veteranen: 1-28.
Programma senioren v.v. Steenbergen voor zaterdag 26 oktober: Steenbergen 2 zaterdag – Seolto 2 zaterdag, aanvang 15.15 uur; Seolto 3 zaterdag – Steenbergen 3 zaterdag, aanvang 14.30 uur; Steenbergen 4 zaterdag – Oranje Blauw’14 1 zaterdag, aanvang 13.15 uur.
Programma senioren v.v. Steenbergen voor zondag 27 oktober: Hoeven 1 – Steenbergen 1, aanvang 14.30 uur; Terneuzen 2 – Steenbergen 2, aanvang 12.00 uur; Vlissingen 2 – Steenbergen 3, aanvang 11.30 uur; NSV dames – Steenbergen dames, aanvang  9.30 uur.

Door: John Rommers